En Seger för tradition och kvalitet

M. Seger Eftr. som öppnade 1888 var den första köttaffären i Östermalmshallen. Maria Seger drev sin butik med järnhand, sägs det. Troligtvis hon som står bakom disken på den här bilden.  
Peter Cassö drev en butik i Hötorgshallen i elva år innan han tog över Segers Kött i Östermalshallen. Det blev 25 långa och goda år där tillsammans med hustrun Britt Cassö Geideby.

Vårt anrika arv och historia

Björnen i Boo har en lång och anrik historia som börjar med mina föräldrar, Peter Cassö och Britt Cassö Geideby. Min pappa är ryggraden i vår familjs djupa koppling till kött- och charkbranschen.

Hans resa började redan 1959, då han som ung man tog sina första steg in i denna värld genom att arbeta på Gudruns under skolloven. Där lärde han sig grunderna i kötthantverket, från att klyva grisar till att noggrant bearbeta svinskallar.

Det var under dessa tidiga år som han utvecklade sin skicklighet och förståelse för köttets många nyanser.

.Urszula Kacer har varit en del av Giedeby och Cassöfamiljen sedan tidig 2000-talet, redan när familjen drav delikatessbutik i Östermalmhallen.
Britt Cassö Geideby ställer alltid upp som en hjälpande hand när det krisar sig för sonen Björn.

Segers kött i Östermalms Saluhall

Min pappa utvidgade snart sina färdigheter till att inkludera nötkött, en helt annan värld jämfört med gris. Han hade en naturlig förmåga att skilja på de fina skillnaderna i styckning mellan olika djurarter och med tiden blev han även skicklig i att stycka häst.

Hans hantverk och kunskap var inte bara begränsad till att förädla köttet men också att förstå dess unika egenskaper. Mot slutet av 1970-talet tog min fars karriär en ny vändning när han började arbeta på saluhallssidan.

Det blev elva år i Hötorgshallen, en tid som bidrog till att ytterligare fördjupa hans expertis och rykte i branschen. Efter detta steg tog han och min mamma 1986 över M. Seger Eftr. i Östermalmshallen, en viktig milstolpe i vår familjehistoria.

Björnen i Boo blomstrar idag under ledning av Urszula Kacer och Björn Geideby.

Den glade arvtagaren

Min resa inom familjeföretaget började tidigt. Jag växte upp med att se och lära av mina föräldrar och det var under deras vägledning som min passion för kött och charkuterier formades.

Senare tog jag mig an utbildning i slakteri och korvtillverkning nere i Schweiz, för att föra familjens tradition vidare med en blandning av gammalt och nytt.

På Björnen i Boo är vi stolta över att förvalta detta arv och fortsätta att leverera produkter av högsta kvalitet till våra kunder, med samma hantverksskicklighet och engagemang för kvalitet som mina föräldrar inpräntade i mig.